Informatie

Biketranz formules

Transalp:

Puur genieten van het steeds weer veranderende landschap. Op een ontspannen en avontuurlijke manier wordt de tocht gereden. Er wordt op achterblijvers gewacht. Het doel is de reis op zich. Onderweg is er genoeg ruimte voor pauzes en fotosessies.

De transalp zoals Biketranz die organiseert is zoals die in eerste intstantie is onstaan: volledig op jezelf en je fietskameraden aangewezen. Je fietst onder begeleiding van een gids van hut naar hut en je blijft op deze manier continue in de bergsfeer.

De route staat vast en de hutten zijn vooraf geboekt. Alles wat je de komende tijd nodig hebt zit in een rugzak van ongeveer 5 7 kilo.

Marathonweek:

De mooiste marathons zijn in de Alpenlanden. Leuk is om hier gelijk een week vakantie van te maken. Op deze manier wordt er optimaal genoten van de vaak ver van huis gelegen marathons.

Ter voorbereiding op een grote mountainbikewedstrijd/ tocht organiseert Biketranz een trainingsweek. In deze week gaan we het parcours verkennen en genieten van de omgeving.

Ter afsluiting van de week is men in de gelegenheid om deel te nemen aan de marathon.

Er worden dagtochten gereden met een gids vanaf een vaste verblijfsplaats.

ATB-week(end):

Met een groep ontdekken we mooie gebieden dicht bij huis. In deze week of dit weekend worden vanaf een vaste lokatie dagtochten gereden onder begeleiding van een gids.


Levels

Elke tocht valt in een bepaald level. Dit is om te voorkomen dat je voor verrassingen komt te staan. Een level omschrijft het aantal hoogtemeters en kilometers die er gemiddeld op een dag worden gefietst en de geaardheid van het terrein. Hieraan gekoppeld hoort een bepaalde fysieke conditie en een technisch niveau van de biker.

Mensen verschillen fysiek onderling en persoonlijk van dag tot dag. Het is bij Biketranz niet de bedoeling dat de tocht wordt gereden als wedstrijd. De reis op zich is het doel niet de snelheid. Er wordt dus gewacht op bepaalde punten voor hergroepering. Dit is een stuk veiliger en gezelliger. De groepen zijn klein dus lang wachten is er niet bij.

Bepaal je eigen level of neem gerust contact op met Biketranz als vragen hebt. Wij helpen je graag verder.

Level 1. Biken voor beginners

Touren voor mountaibikers die plezier hebben in fietsen maar zichzelf in moeilijke gebieden niet voorbij willen fietsen. Maar wel uitdagend genoeg om wat te leren en om zichzelf voor te bereiden op een zwaardere tocht. Er wordt voldoende pauze gehouden om foto's te maken en uit te rusten.

Conditie: Dagetappes tot 1000 hoogtemeters en maximaal 60 kilometer

Rijtechniek: Je bent vertrouwd met je mountainbike. Echter de passages met boomwortels en rotsblokken laat je liever links liggen. In een gemakkelijk tempo bike jij het liefst over mooie goed begaanbare berg- en boswegen. Korte singletrail passages vindt jij wel een uitdaging.

Level 2. Biker met rijtechniek

Deze tochten zijn voor de enthousiaste mountainbiker toegesneden. Zij willen de perfecte dag op de mountainbike beleven zonder zich "de kop te stoten" aan extreme parcoursen.

Conditie: dagetappes tot 1600 hoogtemeters en maximaal 60 kilometer op deels uitdagende wegen. Natuurlijk fiets je regelmatig en heb je enige kilometers in de bergen afgelegd. De Belgische Ardennen is bekend terrein voor je.

Rijtechtniek: De mountainbike is jouw vertrouwde sportgereedschap. Niet op extreme parcoursen maar graag op smalle paden en wortelwegen. Kleine hindernissen zijn geen probleem.

Level 3. Biken voor gevorderden

Alleen voor geoefende bikers. De Belgische Ardennen is voor jou gesneden koek. En de echte bergen heb je al regelmatig van dichtbij meegemaakt. Je hebt de techniek en uithouding om een lange steile klim te verdelen. Downhills vereisen alle concentratie.

Conditie: Regelmatige fiets- en mountainbiketraining behoort tot jouw vrijetijdsbesteding. Dagetappes tot 2000 hoogtemeters en maximaal 80 kilometer op ATB-terrein zijn vertrouwd. Pittige looppassages zijn mogelijk.

Rijtechniek: Kleine hindernissen en wortels behoren tot jouw standaardrepertoire en zijn welkom. Moeilijke trailpassages zie jij als een uitdaging. Je hebt zekerheid in de Alpine landschappen en in snelle en technische afdalingen heb jij lol.

Level 4. Biken voor fanatici

Voor bikers met kracht, uithouding en ervaring. Meerdere jaren mountainbike-ervaring is vereist om te kunnen genieten tijdens deze tochten. Wie de groep niet kan bijhouden, lijdt en zal veel alleen moeten fietsen.

Conditie: Regelmatig trainen is vanzelfsprekend. In een sportief tempo worden er dagetappes verreden tot 2500 hoogtemeters en maximaal 120 kilometer.

Rijtechniek: We zullen uitdagend en uitputtend mountainbiketerrein en trails aandoen, die voor velen als niet fietsbaar gelden.